De elektronica

IMG_5467     IMG_5474     IMG_5470
IMG_5469     IMG_5473     IMG_5512

In de romp ligt de elektronica om de pont te kunnen besturen, aan te drijven, de verlichting, klep en slagboom te bedienen. De stuur servo staat onder de kajuit, vlak langs de stuurstang van de azipods, via stangetjes en hefboom met elkaar verbonden. De aandrijving gaat met twee servo’s en micro schakelaars, een voor de rechter en een voor de linker motor. De twee schakelaars zorgen voor een ompoling van de stroom zodat de motor links dan wel rechts om draait, vooruit of achteruit dus. De klep en slagboom worden elk bedient met een servo, door het aan trekken van een kabeltje gaat de klep omhoog, bij het vieren van dit kabeltje zal de klep weer omlaag gaan. De hefboom evenzo.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Voet en Fietsveer Mon Ami Arcen-Lottum - Henk. Bookmark the permalink.

Comments are closed.