Uithouders geschikt maken voor bediening kleppen

Nadat de uithouders gereed waren, proeven gedaan hoe ik het beste de kleppen en slagbomen kon laten werken. Begonnen met de kleppen. Door het aanbrengen van messing pijp in de uithouders, konden de kabels door de messing pijpen geleid worden naar de kleppen en motoren. Mijn gedachte was dit hetzelfde te doen met de slagbomen maar dan met tandwielen. Maar die gedachte moest ik al snel loslaten. De te kleine ruimte en de nauwkeurigheid van het werken met tandwielen, leidde ertoe dat ik ben overgestapt de slagbomen te bedienen d.m.v servo’s. Hiermee kon begonnen worden om de messing pijpen vorm te geven en te bevestigen in de uithouders. Dit gold ook voor de vertragingsmotor. Hiervoor een opstand gemaakt en bevestigd aan de bodem met behulp van een zwaluwstaart verbinding. Om het geheel te kunnen laten werken dienen eerst de kleppen te worden aangemaakt.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Veerpont Baarlo-Steyl. Bookmark the permalink.

Comments are closed.