Lierhut en opbouw achterdek

     
 Stuurboordzijde  Bakboordzijde  Stuurboordzijde  Lierhut

Samen met Leo van Rensen op 14 december 2006 weer naar Sliedrecht geweest voor het meten van de afmetingen van lierhut en opbouw achterdek. Deze meetgegevens vervolgens omgezet naar een tekening. Daardoor konden we beiden gelijktijdig en ieder in ons eigen tempo aan de slag. De opbouw zou uit abs gemaakt worden. Dit materiaal verwerkt zich vrij gemakkelijk en werkt en krimpt niet, in tegenstelling tot hout. Om later niet in de problemen te komen, b.v. bereikbaarheid batterijen of bij reparatie aandrijving, hebben we besloten het dek in zijn geheel demontabel te maken. Gekozen voor een aluminiumplaat van 1.5 mm dik die langs de buitenomtrek voorzien zou worden van een hoekprofiel om de nodige stijfheid te verkrijgen. De gedachte was om aan de onderzijde van deze dekplaat alles te bevestigen. Daarmee liggen in de romp alleen de batterijen. Of dit ook lukt zal moeten blijken. Voorlopig eerst de lierhut en opbouw gemaakt die via schroeven vanaf onderzijde dek kunnen worden bevestigd.   

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.