Aandrijving tussen motor en tandwielen

Oude situatie Nieuwe situatie

In een eerder bericht heb ik laten zien dat de aandrijving van de motor naar het tandwiel uitgevoerd was in tandriemwielen. Hier was niets mis mee en het werkte perfect. Tijdens het verder bouwen bleek dat ik in een vroeg stadium de tandwielriem moest aanbrengen en dat deze daarna niet meer verwijderbaar was. In een poging om toch de aangekochte tandriemwielen te gebruiken, heb ik van alles uitgeprobeerd om de tandwielriem demontabel te maken. Maar geen enkele methode kon me bekoren. Heb om dit probleem te omzeilen gekozen voor tandwielkettingen. Deze waren ook nog een stuk goedkoper dan de tandriemwielen en te koop bij de eerste de beste firma op het gebied van aandrijvingen. De toegepaste ketting van 6 mm laat zich goed op lengte maken en is door middel van een verwisselbare schakel makkelijk te demonteren. Na de nodige aanpassingen (boring aanpassen en kettingwiel uitsparen i.v.m. gewicht) werkt ook deze aandrijving naar behoren.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.