Afwerking lierhut midden

afbeelding-274 afbeelding-277 afbeelding-270
afbeelding-271 afbeelding-272 afbeelding-273

 

Bij de bouw heb ik de lierhut aangemaakt doch niet afgewerkt. De details zou ik later wel aanbrengen. Gelet op de stand van zaken was later aangebroken. Dat betekent het aanbrengen van de ramen en de deuren. De ramen aanbrengen is niet zo moeilijk en kan pas plaatsvinden nadat de lierhut is gelakt. Na het lakken kan ik witte hoekprofielen plakken in de openingen. Als deze op hun plaats zitten, kunnen er vanuit de binnenzijde de vensters in worden aangebracht.
Omdat er aan een baggermolen uiterlijk niet zoveel te zien is in detail, vond ik het wel leuk om de deuren te laten draaien. Soms is het beter vooraf niet te weten wat je te wachten staat. Om dit goed te doen, kun je niet zomaar aan de slag. Na het nodige passen en meten maar begonnen met montage mallen aan te maken waar de deuren tijdens het aanbrengen van de scharnieren in konden rusten. Dit bleek goed te werken. Nadat de scharnieren aan de deuren zaten, kon ik de deuren in de opening leggen en aftekenen waar de scharnieren aan de lierhut moesten komen. Nadat alle delen op zijn plaats zaten de deuren m.b.v. een stanleymes doormidden gesneden. Als laatste details diende nog de deurtjes voorzien te worden van het sluitwerk.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.