De hoofdschoorsteen

afbeelding-290 afbeelding-291 afbeelding-289 afbeelding-288

De schoorsteen was in zoverre gereed dat er nog alleen enkele details aangebracht moesten worden. Het betrof de leidingen die aan beide zijde van de schoorsteen lopen en de beweegbare deksel boven op de schoorsteen. De schoorsteen heb ik uit twee delen gemaakt. Het onderste gedeelte dat vast staat op het dek van de opbouw en het bovenste gedeelte, dat demontabel is. Aan het bovendeel is een draadeind bevestigd dat door de gehele schoorsteen door naar een moer benedendeks gaat. Dit is een van de drie bevestigingspunten van het dek met opbouw aan de romp. De leidingen waren niet zo’n punt maar de deksel op de schoorsteen wel. Omdat het bovenste gedeelte van de schoorsteen uit aluminium buis bestaat, was solderen niet de oplossing. Daarom gekozen om de deksel en het scharnierpunt van metalen plaat van 0.8 mm dik te maken en het scharnier naderhand in de schoorsteen te lijmen. Voordeel t.o.v. aluminium is dat de dunne metalen plaat stabieler is dan dunne aluminium plaat.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.