voortgang

Hallo beste leden en andere geinteresseerden,

 

Hier het vervolg van ons clubproject.

De eerste 12 aanmeldingen zijn binnen. Dit lijkt me een mooi aantal om te starten. Dat hebben John, Henk en ik inmiddels dan ook gedaan. We hebben het klaar gekregen om de bouwkosten van het positief en daarop volgend het negatief uit de clubkas te betalen. Zodat het negatief aan de clubleden ten goede komt.  De clubleden hoeven de kosten voor dat positief en negatief niet te delen. Dit scheelt weer in jullie portemonee en leden die in de toekomst dit Amsterdammertje willen gaan maken, hebben het negatief ter beschikking om een positief van te laten maken. 

John heeft de bestelling voor het hout en de kunststof gedaan bij zijn vroegere baas. Dankzij Ton Driessen en Ger Holtermans hebben we een flink aantal motoren van het type dat passend is voor ons Amsterdammertje. Ook René Vleeshouwers heeft meegedacht om een as te maken die smeervrij zou zijn. Hiervan heeft Henk al een prototype gemaakt. Er zijn nog wat problemen(‘eempjes) maar daar komt hij in overleg met René wel uit.

John heeft het hout inmiddels binnen en al voorzien van centers zodat alle delen steeds weer hetzelfde op elkaar komen te liggen. Ook heeft hij al het een en ander afgetekend. Hij is druk bezig met het uittekenen van het geheel om het zo dicht mogelijk bij de maten van de Gar te brengen.

Het dek van de Gar heeft een slipvaste bodem door middel van noppen. Deze zijn handmatig (in 1921) erop gelast lijkt het wel. Ger heeft een voorbeeld van de noppenvloer gemaakt met behulp van transparant plastic als materiaal.  Hij heeft daarvoor een gaatjesprint gebruikt en daarop de folie gelegd. Deze folie is met de fohn verhit en aan de onderzijde van de gaatjes print is met behulp een stofzuiger een onderdruk gemaakt, zodat de folie er bij de gaatjes deels intrekt. Dat gaf een goed resultaat. Nu nog een groter stuk folie maken zodat John dit kan gebruiken bij het dek van het model.

Binnenkort kunnnen leden, die zich hebben aangemeld voor het bouwproject, een mail tegemoet zien waarin ze hun behoeftes kunnnen aangeven, zoals bijvoorbeeld wil je een schroef bij de romp of een koppeling e.d. Wij gaan dan aan de slag om de materialen zo goedkoop mogelijk voor de leden te bezorgen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen een romp met dek. 

Hoe alles verder gaat verlopen zien jullie binnenkort in de categorie clubproject Amsterdammertje.

Dus tot de volgende keer,

Hans

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.