Railingen

 

afbeelding-304 afbeelding-308 afbeelding-303 afbeelding-305
afbeelding-309 afbeelding-307 afbeelding-306 afbeelding-310

Hoewel het niet zo lijkt, ben je met het maken van de railingen een tijdje zoet. De reling langs de emmergoot is de minst bewerkelijke en is vrij eenvoudig te maken. Die aan de buitenzijde heeft naast de railing nog de nodige zaken op dek staan die aan de railing vastzitten. Ben maar bij het begin begonnen en heb eerst de railing gemaakt. Dit zijn in totaal 25 septers. Als je dit op schaal wilt maken, moet je  aan materiaal zien te komen van de juiste afmetingen. Dit heb ik gevonden bij de firma Conrad. Het betrof messing buis en stafmateriaal van 2.5 mm rond en breed. Omdat het dek van de baggermolen van metaal is, kun je de uiteinde van de septers aan de onderzijde voorzien van een pen rond 2.0 mm. Hiervoor een mal gemaakt en de septers in de draaibank op maat gemaakt. Daarna een mal gemaakt om de septers op lengte te maken en aan de bovenzijde een halfronde afwerking te verkrijgen waar later de buis in gesoldeerd kan worden. Nadat dit gereed was, heb ik met de afkortzaag van de buis allemaal stukjes van 3 mm afgezaagd. Vervolgens een soldeermal aangemaakt en de buisjes allemaal boven op de septers gesoldeerd. Dit lukte allemaal wonderwel. Nadat dit gereed was op het dek de maten uitgezet waar de reling moet komen en hier allemaal gaatjes van 2.0 mm rond geboord en de septers erin gelijmd. Nu nog de onderdelen aanmaken die op dek komen langs de railing

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.