Onderdelen electronica

 

afbeelding-386 afbeelding-406 afbeelding-407 afbeelding-405

Om de emmers in beweging te zetten, de hoogte verstelling van de emmergoot, de beide stortgoten en de verlichting te laten werken, zijn er een aantal zaken nodig. Om de emmers in beweging te zetten en de hoogte verstelling van de emmergoot en de stortgoten, heb ik gekozen voor Buhler motoren. Dit zijn motoren met een vertraging type 1.61.013.125 van 18 volt. Om de motor bij de emmergoot te verstellen, heb ik de vertraging weggehaald en alleen de motor gebruikt. De oorzaak was enerzijds ruimte gebrek en het toerental met vertraging was aan de lage kant. Uit een proefopstelling bleek het prima te werken. Bovenstaande zaken lukten mij nog wel, doch zodra electronica om de hoek komt kijken moet ik passen. Maar je bent niet voor niets lid van een club. Dus heb ik mijn oor te luisteren gelegd bij Hans Perfors. Hij heeft voor mij de nodige onderdelen ingekocht en een schema gemaakt. De benodigde spullen heeft hij bij Conrad ingekocht. Het betreft de vaarregelaar, type Top-40C, twee stuks twee kanaals geheugen-schakelaars, twee stuks twee kanaals smd schakelaars en een SMD-Blizer, die dienst moet gaan doen als averij verlichting. Om het zaakje compleet te maken nog een 7 kanaals ontvanger van Multiplex en een twee kanaals schakel relais. Ben vervolgens enkele dagen in de weer geweest met het solderen en een drietal afdekkingen te maken om de kabels te borgen. Om te controleren of het geheel ook werkt, moet ik eerst de emmergoot en de stortgoten nog afmonteren.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.