Afwerking emmergoot (3)

afbeelding-401 afbeelding-418 afbeelding-419
afbeelding-420 afbeelding-421 afbeelding-422

Na de montage van de loopwielen in de emmergoot, moet nog de zijbeplating aangebracht worden. Gelet op de werkelijke maten dienen de dikte van deze platen aan het model max 0.25 mm te zijn. Al zoekend en kijkend naar het voorhandene materiaal, viel mijn oog op een oude drukplaat uit aluminium van de Tegelse Courant uit 1987. Deze plaat heb ik een keer van een collega clublid gekregen en door de jaren heen bewaard. De plaat is 0.2 mm dik en makkelijk te knippen met een schaar. Het viel nog niet mee het geheel recht en vlak te houden maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Omdat er weinig ruimte overbleef om het geheel te bevestigen, b.v. d.m.v. schroeven, kwam ik op het idee om te lijmen. Na diverse lijmsoorten te hebben uitgeprobeerd, bleef alleen montagelijm over. Deze lijm vult goed uit en je hebt de tijd om het geheel te fixeren. Ook de overtollige lijmresten laten zich na een tijd goed verwijderen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.