de kleine onderdelen

Hallo leden en andere belangstellenden,

Op de Gar zitten nogal wat kleine onderdeeltjes en hierin heeft Henk zich al goed verdiept.

Hij is begonnen met de lieren achter op het dek. De poelie en het tandwiel heeft hij uit een stuk op de draaibank gefabriceerd. Het maken van de tandjes op het tandwiel heeft Henk uitbesteed aan ons lid Ton Driessen. Henk is een beetje uitgeschoten met het maken van deze lieren want als ik het goed bekeken heb zitten er op een boot maar twee en hij heeft er acht gemaakt. Het is echt priegelwerk. Ondanks de schaal 1 op 20.

Verder heeft hij ook de lier op het voordek voor het anker gemaakt. Vele stukjes polystyreen die op elkaar geplakt met elk hun eigen vorm te samen met een viertal messing en aluminium delen een heel leuk detail op zijn boot gaat vormen.

Ook heeft Henk de sleepkabel stops, zo noem ik ze maar, die aan stuurboord  zowel als bakboord ter hoogte van de beting op de railing zitten gemaakt. Hiervoor diende een stukje messing rond en twee messing plaatjes. Met de brander en wat tinsoldeer hebben de onderdeeltjes een ondeelbare vorm gekregen.

Ook zitten er op de binnenkant van de railing achteraan aan beide zijden een soort van kikker. Henk heeft deze gemaakt van messing vierkant plaat en de kikker zelf van rond messing. Het ronde messing is in de vorm gebogen. Ook deze twee delen zijn met de brander en tin en vloeimiddel aan elkaar verbonden.

Op de foto’s kunnen jullie het een en ander zien, want een foto zegt veel meer dan duizend woorden.

Op de laatste foto’s zien jullie hoe de boot van Henk al een heel leuk zicht heeft gekregen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.