Diverse katrollen (2)

Als laatste moeten nog de katrollen gemaakt worden voor de bovenzijde van de stortgoten en het contragewicht. Dit zijn zes stuks, waarvan twee dubbel. Voor de hand zou liggen deze te kopen. Maar ik kon niet vinden wat ik zocht. Niet zozeer het uiterlijk, maar de afmetingen gaven problemen. Dan deze ook maar zelf gemaakt. Begonnen met een stuk materiaal van 0.5 mm dik te nemen en dit om te buigen, dusdanig dat er een afstand tussen de beide zijde ontstond van 1 mm dik. Vervolgens de gaten voor de assen afgetekend en deze door en door geboord. Daarna op de uiteinde daar waar nodig een as geplaatst en dit gesoldeerd. Als laatste het overtollige materiaal aan de buitenzijde weggehaald. De schijven draaien gaf geen problemen. Het resultaat is in totaal zes katrollen in drie uitvoeringen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.