Deksel, scharnieren en afsluiters luik bergingsruimte

   
     

Het luik geeft toegang tot een benedendeks gelegen ruimte. Toen ik tijdens een bezoek aan de Gar naar binnen keek, leek het op een multifunctioneel centrum. Er was alles te vinden wat een schipper zoal nodig heeft aan materialen om varende te blijven. Het luik kan niet geheel open omdat de beting er gedeeltelijk boven zit. Aan de betingkant zitten twee scharnieren en aan de andere kant twee afsluiters. Voor het op maat inbrengen van de scharnieren heb ik eerst een mal moeten maken. In de mal kon ik, na de mal eerst voorzien te hebben van lossingsmiddel, de scharnieren aanbrengen. De mal en scharnieren vervolgens tegen de opbouw vastgezet en de ruimte tussen scharnieren en opbouw gevuld met een twee componentenlijm. Na het uitharden de mal verwijderd. Dezelfde werkwijze heb ik ook toegepast aan de andere zijde.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.