Verschansing op het dek

Aan de achterzijde en aan stuur en bakboord is een verschansing aangebracht die loopt tot aan de roef. De lange verschansing aan beide zijde gaf weinig problemen. Deze is gemaakt uit abs plaat en voorzien van drie nokken aan de onderzijde. Door in het dek terplaatse sleuven te maken, kunnen ze gemakkelijk op de plaats worden gehouden en staat het geheel vrij stevig. De achterzijde was meer werk. Mede door het rond en schuinlopende profiel. Ook hier een tweetal nokken aangebracht aan de onderzijde. Dit maakte het passen en meten reproduceerbaar en je hebt hierbij maar twee handen nodig. Desalniet te min heb je er de handen aan vol. Nadat de vorm de afmetingen had aangenomen het geheel vastgezet met secondenlijm. Daarna de openingen erin gemaakt voor de twee te plaatsen bolders. Nu nog het geheel afwerken.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.