De verlichting.

 

 

( Foto links onder) Op het stuurhuis staat een mast met lampen , de bovenste is groen rond schijnend,(kleur voor een veerpont) daaronder 5 cm lager een wit toplicht 225 graden licht uitval.

Op het dak is ook een buisbeugel gemonteerd met 2 lampen 1 x rood en 1 x wit (lig voor anker, slecht te besturen). Aan de zijkant van het dak de positie verlichting rood en groen en aan de achterkant van het stuurhuis het heklicht.

De kabeltjes van de lampjes worden op een printplaatje gesoldeerd en met 3 kabeltjes naar een in het stuurhuis aangebrachte stekker geleid (foto rechts onder) . Deze stekker valt bij het plaatsen van het stuurhuis op het dek in een daar aangebrachte contra stekker.

Het maken van positie, top en heklicht lampjes (Foto rechts boven) .Men nemen een stukje ureool maken dit op maat, 5 mm. breed en 7 mm hoog .In de lente van het blokje (5 mm breed) een streep zetten beide zeiden zijn dan 2.5 mm. Op deze streep een gaatje boren van 3.5 mm net niet door het blokje , dus 6 mm diep.Het blokje nu met het gaatje op het messing stangetje en op de schuurschijf een zijde rond schuren. Daarna de benodigde uitsparing er uit vijlen , stukje slang van 5 mm op maat snijden passend in de uitsparing. Als laatste het lampje van het blokje zagen en op maat brengen.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.