De Reling

 

Op de verschansing komt een reling, de onderste buis is 3 mm. de bovenste 2 mm. Het gekozen materiaal is ABS. Daar tussen komen staanders gemaakt van messing, buis 1.5 mm en massief rond 1 mm. Deze is opgebouwd door een staafje van 1 x 11 mm. in een buisje van 1.5 x 7 mm. te schuiven (foto links).
In de onderste buis van 3 mm. wordt een sleuf van 1 mm geslepen, hierdoor past de buis over de verschansing en kan worden vast gelijmd met seconden lijm.(foto midden) Aan de bovenzijde de plaats bepalen voor de staanders en gaatjes boren van 1 mm. en 2,5 mm diep.
In de buis van 2 mm. ook de plaats bepalen voor de staanders en eveneens gaatjes boren van 1 mm. In deze gaatjes eerst de staafjes lijmen en daarna de buisjes er over schuiven en vast lijmen. Nu kunnen alle staanders in de gaatjes in de onderste buis worden vast gelijmd en de railing is klaar. (foto rechts)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.