Lieren op achterdek

Foto 175 Foto 470 Foto 471 Foto 472
Foto 475 Foto 479 Foto 492 Foto 493

 

Op het achterdek zijn twee lieren aangebracht (De eerste aanzet voor deze lieren is door collega leden Henk Muijsers en Ton Driessen gemaakt) Zij hebben alle lieren voor de bouwers van de Gar gemaakt. (Zie foto links boven).  Vanuit deze lieren lopen kabels naar de voorzijde van het schip. Deze kabels worden aan een vracht vastgemaakt en door de twee lieren die op het achterdek staan op spanning gebracht. De ombouw van de lieren zijn van abs plaat gemaakt. De kabeltrommel is gedraaid uit messing materiaal en daarna voorzien van tanden. Om de lieren te maken zoals op de Gar, diende nog de nodige details te worden aangebracht. Door de kabeltrommel door midden te zagen, was het mogelijk deze aanpassing door te voeren. Na alles aangepast te hebben, is het geheel samen gebouwd en gemonteerd op een dekplaat. Omdat de lieren bij de Gar op een plaat staan, was het mogelijk deze plaat demontabel te maken. Het valt niet op en je hebt weer een plaats van waaruit je onder dek kunt komen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.