Dagje Amsterdam door Eric

Wij Eric Simons en mijn vrouw gaan elk jaar een dag naar Amsterdam. Deze keer gingen we naar het scheepvaartmuseum en een stukje Amsterdam Oost . Het scheepvaartmuseum vond ik tegen vallen (helft was gewoon dicht), maar de 2 schepen aan de kade buiten dus, vond ik meer boeien. Eerst naar het VOC schip “de Amsterdam”. En daarna naar de stoomboot de Christiaan Brunings, waar ik het model van heb gebouwd. Ik heb maar weinig foutjes gemaakt kon ik constateren. Wel is het model aangepast aan de werkelijkheid Waar Deans Marine iets sumierder is geweest.

de stoommachine in Erics model

de stoommachine in Erics model


een ander model in de Christiaan Brunings

een ander model in de Christiaan Brunings

In de machinekamer kwam ik in gesprek met een van de bemanningsleden over mijn model met stoommachine. Hij was zeer enthousiast over mijn model en begon gelijk met het doorsturen van foto’s om deze op hun website te zetten. Op het dek was iemand anders van de bemanning mij aan het zoeken, want hij heeft ook een model gemaakt van koper en messing (staat ook op hun site). Dus een dag later via hun site een bericht gestuurd en gelijk antwoord van ene Henk B waar ik de foto’s heen moest sturen. Vanaf gisteren staan de foto’s van mijn boot ook op hun site.

Eric aan het roer van de Amsterdam.

Eric aan het roer van de Amsterdam.


Eric heeft het model van Dean’s Marine van de Brunings gebouwd. Maar daarnaast heeft hij het varende model ook nog eens voorzien van een werkende stoommachine van het merk Krick.
Op onze vloot zie je mijn schip in het water onder stoom. Meer foto’s van de echte en het model op http://www.christiaanbrunings.nlngs.nl

de beide stookkachels/ketels

de beide stookkachels/ketels

het origineel in de Amsterdamse haven.

het origineel in de Amsterdamse haven.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.