Becker roeren (Kaspar Hoyer)

Aan de beurt zijn de zogenoemde Becker roeren. Dit zijn roeren die in twee├źn uitslaan om zo het schroefwater in de gewenste richting te sturen. Het eerste roerdeel slaat 45 graden uit en het tweede ook 45 graden. Tezamen maakt dat 90 graden uitslag. Hierdoor wordt het schroefwater geheel afgebogen bij volle uitslag. Ik heb deze roerdelen gemaakt van ureool. Een materiaal dat goed te bewerken is en ook goed stevig is. De roeras is gemaakt van messing staaf 3 mm dat in de romp gelagerd wordt door een 4 mm messing buis. In de romp komt bovenop de doorgestoken roeras een roerhevel. Deze weer wordt samen met de tweede roerhevel gekoppeld naar de roerservo gebracht.
Op de foto’s is goed te zien hoe de roeren uitsturen. Je ziet hier ook op, dat de roeren in de uitgeslagen stand het schroefwater geheel afbuigen.

DSC04726DSC04727DSC04731DSC04730

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.