De elektronica

 

IMG_5469 IMG_5474 IMG_5470
IMG_5467 IMG_5473 IMG_5512

 

In de romp ligt de elektronica om de pont te kunnen besturen, aan te drijven, de verlichting, klep en slagboom te bedienen. De stuur servo staat onder de kajuit, vlak langs de stuurstang van de azipods, via stangetjes en hefboom met elkaar verbonden. De aandrijving gaat met twee servo’s en micro schakelaars, een voor de rechter en een voor de linker motor. De twee schakelaars zorgen voor een ompoling van de stroom zodat de motor links dan wel rechts om draait, vooruit of achteruit dus. De klep en slagboom worden elk┬ábedient met een servo, door het aan trekken van een kabeltje gaat de klep omhoog, bij het vieren van dit kabeltje zal de klep weer omlaag gaan. De hefboom evenzo.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.