Aanmaak eerste romp

111 112
113 115 116
117 118 121
122  126  127

Nadat het negatief was gecontroleerd op oneffenheden, begonnen met het negatief te voorzien van vier lagen lossingsmiddel. Tussen iedere laag goed oppoetsen en als laatste een laag PVA (Polyvinylalcohol) aangebracht. Dit vormt een zeer goede film tussen het lossingsmiddel en de Gelcoat. Het wordt niet aangetast door olie en/of vet, is reukloos en niet giftig. Hierna worden de buisjes voor de roerkoning en de aandrijfas geplaatst. Vervolgens zijn de beide helften tegen elkaar geschroefd. Als eerste wordt in twee lagen de Gelcoat aangebracht. Om bij het aanbrengen van de glasvezelmat geen problemen te krijgen, worden alle verdiepingen opgevuld met een vulmiddel (LP Plast). Daarna zijn de glasvezelmatten aangebracht (twee lagen). Ter plaatse van de voor- en achterzijde is nog een extra laag aangebracht. Als de hars begint uit te harden, wordt aan de bovenzijde de overtollige resten met een mesje verwijderd en kan de hardboard plaat worden aangebracht middels schroefjes. De ruimte tussen de onderzijde van de hardboard en de binnenzijde van de romp wordt opgevuld met LP Plast. Dit vormt later een rand rondom de binnenzijde van de romp waar het dek op verlijmd kan worden. Na een uithard tijd van circa 6 uur kon de romp uit het negatief worden verwijderd. Dat verliep zonder problemen. De romp weegt circa 300 gram.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.