Bochtstuk voor doorvoer kabels

Op het dak van de kajuit staat een bochtstuk dat dienst doet als kabeldoorvoer voor radar, toplicht en nog enkele voorzieningen. Na diverse pogingen gedaan te hebben in kunststof en metaal, was het me niet gelukt iets te maken dat de goedkeur kon weg dragen. Ben daarna uitgegaan van twee helften en deze later op elkaar plakken. Maar handmatig de halfronde uitsparing maken lukte voor geen meter. Na het een tijdje te hebben laten rusten, schoot me te binnen dat clublid Ger Holtermans een freesmachine rijk is. Na met hem te hebben overlegd aangaande de mogelijkheden, een schets gemaakt met maten waaraan het geheel moest voldoen en hem dit toe laten komen. Per omgaande kreeg ik een mail dat hij geen problemen voorzag. Twee dagen later waren ze gereed. Na circa twee uur zagen, vijlen, passen en meten lag er een bochtstuk van uitwendig rond 2.5 mm en met een doorvoer van rond 1.5 mm. Mede dankzij Ger weer een probleem opgelost.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.