Fenders rondom de romp

Aan de zijkanten van de romp zijn Fenders aangebracht. Verder zit er nog een aan de onderkant voorzijde. De Fenders zijn gemaakt uit een rubberen mat van 5 mm dik. Van deze mat zijn strips van 8 mm breed gesneden, waarna ze middels schuren lang de schuurschijf op de juiste breedte zijn gemaakt. De Fenders zijn aan de boven en onderzijde voorzien van een schuine kant. Als je dit met een schuurschijf moet doen, wordt het niet gelijkmatig. Collega Henk Muijsers kwam op een gegeven moment met een hulpstuk aan dat hijzelf in elkaar had gezet. Je hoeft de Fender er maar doorheen te halen was zijn opmerking. Ben ermee aan de slag gegaan, maar het lukte niet erg. Ze werden niet mooi strak. Na wat experimenteren bleken twee zaken van invloed te zijn. De uitsparing waar de rubber doorheen gaat, moet dezelfde breedte hebben als het rubber. Dan speelt nog of je het rubber er doorheen duwt of trekt. Een van beiden gaat prima maar niet beide zaken afwisselen. Dan krijg je geen strakke afschuining. Als laatste zijn de gaten geboord voor de boutjes.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.