Veerpont Baarlo-Steyl

Enige tijd gelden kwam ik thuis en toen maakte mijn vrouw de opmerking dat er een nieuw pont in gebruik was genomen tussen Baarlo-Steyl. Is dat niet iets om na te bouwen was de vraag? Die opmerking heb ik lachend afgedaan. Ben toch een paar dagen later een kijkje gaan nemen. Bleek een spiksplinternieuw pont te zijn, gebouwd bij Scheepswerf Tinnemans BV. Maasbracht. Heb enige tijd later de werf gebeld en gezegd wat ik van plan was. Heb daarop diverse tekeningen toegezonden gekregen via de bedrijfsleider Fabian Fijneman. Bleek dat je vrij groot moest bouwen om aan een paar kilo waterverplaatsing te komen. Niet bouwen dus. Of wel. Het werd hoe langer hoe meer een uitdaging. Na de nodige berekeningen kwam ik uit op een schaal van 1:45 met een waterverplaatsing van circa 2 kg. Afmetingen van het pont 80 x 24 x 12 cm. Diepgang 2 cm. Dus licht bouwen werd de uitdaging.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.