Werking kleppen (1)

Tijdens het testen bleek dat de kabel met enige regelmaat uit de omkeer poelie sprong. Diverse dingen uitgeprobeerd maar het werkte niet naar tevredenheid. De draad sprong af en toe nog uit de poelie. Heb toen een meer afgesloten ruimte gemaakt, waar de draad kan bewegen zonder dat er zich problemen voordoen. Na dit meerdere keren te hebben getest met diverse draaddiktes en stijfheden, gaf het geen problemen meer.

Bleek dat het wisselen van draad niet gemakkelijk was en soms helemaal niet lukte. Heb toen op de kopse kanten van de uithouders een gaatje geboord. Vandaar uit kan je vrij gemakkelijk de draad ophalen en verwisselen. De deksels die op de kopse kanten van de uithouders zijn aangebracht, zijn voorzien van een zwaluwstaart verbinding. Daardoor kan ik als het nodig is zonder iets te beschadigen de deksel weghalen en als het nodig is een nieuwe draad aanbrengen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.