Verlichting

Op de pont staan aan iedere zijde vier lantaarns die de taak hebben om het dek te verlichten. Ben maar begonnen met eerst de masten te maken en daarna de armaturen. Heb de masten van messing buis gemaakt van rond 2 mm. Deze hebben een binnendiameter van 1 mm. Maar het lastige was dat de masten bovenin niet gebogen zijn maar onder een hoek aan elkaar gelast zijn. Zaak is dat in de binnenzijde geen tin mag komen. Is dit wel dan krijg je er later geen draad meer door. Heb ook hier een malletje voor moeten maken. Na de uiteinden voorzien te hebben van de juiste afschuiningshoek, deze voorzien van minimaal tin. Daarna de twee delen tegen elkaar geplaatst en verwarmd.Op het moment dat het geheel vloeibaar wordt, dit snel tegen elkaar geschoven. Gelukkig ging bij alle masten de draad er vlot doorheen. Na ze allemaal op de juiste lengte te hebben gemaakt kon begonnen worden met de armaturen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.