Aanmaak dek

​​Omdat het dek zowel aan de voor- en achterzijde flink oplopend is, kon ik van een vlakke plaat geen gebruik maken. Daarom van Abachi hout latten gezaagd van 5 mm dik en 40 mm breed. Deze stuk voor stuk met houtlijm aan elkaar gelijmd. Daarna de onderzijde vlak geschuurd. De bovenzijde van het dek is bolvormig. Deze met houtbeitel en spookschaaf vorm gegeven. Was wel wat werk maar het loonde zich. Vervolgens aan de onderzijde een laag triplex van 3 mm dik gelijmd dat rondom 7.5 mm breder was als het dek. Kon hier geen lijmklemmen toepassen. Dan maar alle klemmen en gewichten in de strijd gegooid. Aan de bovenzijde van het dek ook rondom een rand van 3 mm dik en 7.5 mm breed aangebracht. Hiermee werd de basis gelegd voor de maatvoering van de opbouw. 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.