De Romp

   
 Aanpassing voorzijde Versterking binnenzijde Aanpassing achterzijde 

Tijdens mijn laatste bezoek aan Sliedrecht werd de opmerking gemaakt dat de Friesland in dok moest voor noodzakelijk onderhoud van  wk 8 t/m wk 10. Deze kans om het geheel van de onderzijde te kunnen bekijken, wilde ik mij niet laten ontgaan. Via een van de aanwezige vrijwilligers werd de toegang geregeld bij de werf IHC in Sliedrecht. Op 29 februari ben ik op bezoek geweest bij de werf. Met helm en fotótoestel de immense hal betreden. Normaal liggend voor het Baggermuseum lijkt het een grote baggermolen, doch in de hal tussen de in aanbouw zijnde schepen, viel hij bijna niet op. Er werd met een groot aantal mensen aan gewerkt. De onderzijde werd schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet, zinkelektroden werden aangebracht, een noodanker op de achterzijde van 250 kg en de bovenbouw werd opnieuw in de verf gezet. Tevens werden er nog diverse emmers vervangen. Het geheel moest er weer spik en span uitzien voor de a.s. monumentendag. Dit was het moment om de nodige foto’s en maten te nemen en met diverse mensen een praatje te maken. Bij thuiskomst bleek de romp die ik gemaakt had en het geheel wat ik nu heb kunnen aanschouwen nogal uiteen te lopen. Heb enige tijd getwijfeld maar ben toch maar begonnen het geheel zo getrouw mogelijk aan te passen. Tevens de binnenkant voorzien van een raamwerk om de romp te verstevigen. De romp weegt nu 1.5 kg.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.