Emmerladder ophanging en loopwielen

Over de emmerladder lopen de emmers. Deze worden omhoog getrokken door de vierkant as boven in de speciebok. Het ophangpunt van de emmerladder op de speciebok dient goed bepaald te worden en de wielen waar de ketting overheen lopen dienen op de juiste afstand onderling te staan, in lijn en alle op de juiste hoogte te liggen. Om ervoor te zorgen dat de emmers goed naar boven lopen, moeten ze in een lijn staan met de vierkant as als de goot op de te baggeren diepte staat. Om dit punt goed te kunnen bepalen heb ik eerst een proefopstelling gemaakt.  Na wat passen en meten het draaipunt bepaald op de speciebok. Om zeker te zijn dat de emmers ook goed lopen, heb ik de emmers en schakels eerst provisorisch in elkaar gezet en laten proefdraaien. Dit verliep gelijk goed. Nu kon begonnen worden de loopwielen en assen op lengte te maken en vervolgens te lakken. Daarna kunnen de assen met wielen in de emmerladder gemonteerd worden. 
 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.