railing gangboord

 

railing gangboord Het maken en aanbrengen van de railing langs het gangboord op de splijtbak. Eerst worden er in een messing buis 1,5 mm dik gaatjes geboord op dezelfde afstanden. Dit kan ik bereiken door een boormal te gebruiken die ook al bij onze vissersboot Urk gebruikt is. Op de foto’s kun je een en ander zien.
boormal Dan heb ik een boormalletje gemaakt voor het boren van de gaatjes in de polystyreen van het gangpad.
railing Vervolgens heb ik messing draad gebruikt voor het vullen van de gaatjes. Deze wordt dan afgeknipt ruim boven de railingbuis. En vervolgens met soldeervet bestreken. Dan wordt mbv.  afstand houders de hoogte bepaald van de railing. Soldeerbout erbij en alle draadjes worden dan met soldeertin gesoldeerd. De hele railing wordt dan weer losgenomen. De uitstaande draadjes knip ik zover mogelijk met een zijkniptang weg aan de bovenkant. En dan met een vijltje worden de resten verwijderd zodat er weer een gladde railing ontstaat.
railing Na het verven van de boot en de railing afzonderlijk wordt de railing weer teruggeplaatst.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.