Overkapping bakkenverhaallier

Aan bakboordzijde van de speciebok is een overkapping gemaakt waar een lier onderstaat. Deze lier, ook wel genoemd de bakken verhaallier, zorgt ervoor dat de bakken waar de baggerspecie in gestort wordt, op de juiste plek liggen en/of d.m.v. de lier de bakken kan verplaatsen. Deze lier is aangesloten op de lierhut aan stuurboordzijde en kan naar believen worden ingeschakeld. Verder wordt de onderzijde van de overkapping door de bemanning gebruikt om diverse gereedschappen droog op te slaan. Bij aanmaak van het dak en de overige zaken heb ik gekozen voor diverse materialen. Het dak is van kunststof plaat van 1 mm dik, de aansluiting van het dak naar de stortgoot is van metalen plaat van 0.5 mm dik en de steunpalen onder het dak zijn van messing pijp. Deze overkapping maken leek niet veel werk te zijn, maar door de fijnheid van het dak en de diverse raakvlakken met de speciebok en de stortgoot kwam er het nodige pas en meetwerk bij kijken. Op onderstaande foto’s zijn de diverse onderdelen en de samenbouw te zien.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.