Bakkenverhaallier

afbeelding-262 afbeelding-264 afbeelding-255 afbeelding-256

 

Om de bakken waar de baggerspecie in gestort wordt te verplaatsen, heeft men aan bakboordzijde een lier geplaatst. Deze z.g. bakkenverhaallier zorgt ervoor dat de langszij liggende bakken verplaatst kunnen worden tijdens het storten. Dit om een evenredige verdeling te krijgen over de bak van de baggerspecie. De lier wordt aangedreven door de lier aan stuurboordzijde. D.m.v. een handel kan men de koppeling bedienen. Voor het aanmaken van de kabelkatrol heb ik gekozen voor een bronzen asje met aan weerszijde een flens van groen polyurethaan blokmateriaal. Dit materiaal is goed te zagen en te lijmen en heeft een redelijke stijfheid. De overige kleinere spullen zijn van diverse materialen gemaakt. Dit kost de nodige tijd, zeker de handel, maar uiteindelijk is alles naar tevredenheid uitgevoerd.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.