Lierhut achterdek

afbeelding-275 afbeelding-276 afbeelding-280
afbeelding-279 afbeelding-278  

Ook bij de lierhut op het achterdek dienden nog een aantal kleine dingen te gebeuren. Daarnaast moesten er ook nog de ramen ingezet worden. Deze konden bij de echte Friesland schuiven. Dit wilde ik bij het model ook zo uitvoeren. Maar ook hier ontstond het nodige priegelwerk. De raampjes mochten in totaal maar 1.5 mm dik zijn en schuiven op een strip van 0.5 mm dik. Binnen deze maat van 1.5 mm moest ook nog het venster worden aangebracht. Om dit te maken, heb ik een stuk polystireen plaat gekocht van 0.5 mm dik en begonnen laag voor laag de raampjes te maken naar de afmetingen die nodig waren. Nadat deze op maat waren het geheel op elkaar geplakt met secondenlijm. Het werkte wonderwel. De raampjes konden schuiven en in de uitsparing aan de achterzijde kan later de venster worden ingeplakt.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.