Opstand verlichting (1)

afbeelding-282 afbeelding-281 afbeelding-283

Bovenop de speciebok is een opstand aangebracht waar de nodige verlichting aan opgehangen is. Het gaat hier om twee werklampen en om drie rode en twee witte lampen. Midden bovenop de opstand staat een rood licht. In die tijd waren er nog geen mobiele telefoons. Als er problemen waren op de molen dan ging dit licht branden. Dit was voor de mensen aan de wal een sein dat er iets mis was aan boord van de baggermolen. Van de overige lampen is zowel aan bakboord en aan stuurboord een rood en een wit licht boven elkaar aangebracht. Branden aan b.v. stuurboordzijde het rode en witte licht en aan bakboordzijde het rode licht, dan diende de schepen aan stuurboord te passeren. De dikte van de opstand op het model is maar 1.5 mm rond. Om de ophangingen goed te bevestigen, heb ik draad genomen van 0.8 mm rond. Vervolgens op alle plaatsen waar dit van toepassing is, in de draad van rond 1.5 mm gaatjes geboord van 0.8 mm en de onderdelen erin bevestigd d.m.v. solderen. Alleen nog zaak om de juiste lampen te vinden in de goede schaal.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.