op stoom

Hallo allemaal,

Het project komt op stoom dat is eigenlijk een woordspeling. Want wat is gebeurd. Ton Driessen heeft het plan opgevat om in zijn Amsterdammertje een stoommachine te bouwen. Hij heeft zijn oog laten vallen op een plan van Klaus Buldt en Dirk Stukenbrok. Die hebben een boek geschreven met de titel Volldampf voraus. volldampf-voraus  Het boek is verschenen bij Neckar Verlag onder nummer ISBN: 978-3-7883-1159-9. Je kunt als je interesse hebt het boek daar bestellen. In het boek is een viercilinder stoommachine beschreven die zonder moeilijke machines te bouwen is door ons handige mensen aldus Ton.

En wat leuker is; Ton heeft de leden van onze club laten weten dat die bij hem kunnen inhaken om zelf een stoommachine te bouwen. Hij zal hen dan met raad en daad bijstaan. Hij zou het heel leuk vinden om in de toekomst wat amsterdammertjes met stoom aangedreven op onze vijver aan te kunnen treffen. Ik sluit me daar volledig bij aan.

Ook onze John Engelen is goed bezig. Hij heeft een paar foto’s gestuurd die hieronder te zien zijn. Hij heeft de  rompvorm nu geheel in het positief verwerkt, Hierdoor krijg je een goed idee van hoe de romp er uiteindelijk uit komt te zien. Ook kun je de hak voor het roer en asomkasting voor de as (is dat goed geschreven ??) en aan de voorkant de rechte duwsteven al zien. Verder is hij bezig geweest met het dek want ook het dek wordt in polyester of epoxy uitgevoerd. Ook zijn er foto’s van het negatief, althans de kast waarin dit negatief wordt vastgezet.

Al met al heel leuke geluiden. Het weer is er dan ook naar, je kunt je het beste binnen ophouden want buiten is het nat.

01010111

 

 

 

 

 

 

01710141

 

 

 

 

 

 

0071

0211

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.