puntje op de I

Hallo leden en andere geintresseerden,

We dachten dat het klaar was, maar John was niet geheel tevreden mede ingegeven door de firma Beyss. Hij heeft in de opstand van het negatief voor het dek een uitstoter gemaakt. De reden is dat het positief niet zo goed te verwijderen was. Het zat nogal klem. Bij het verwijderen uit het negatief vervormde het dek zich en kwam klem te zitten juist bij die opstand. Nu is dat verholpen.

foto-091

 

 

Ik heb zaterdag romp en dek opgehaald en eerst vandaag aan een nadere inspectie onderworpen.

 

Naast dat er links en recht een beschadiging en een afgebroken schroef aanwezig was, heb ik het dek nog eens terug geplaatst in het negatief.

Dit had ik beter niet kunnen doen. Heb heel veel moeite gehad om het er weer uit te krijgen. Dat was ook een van de opmerking bij Beyß. Maar ik kon me hier moeilijk iets bij voorstellen, daar ik er meer dan genoeg lossing op had aangebracht. Het bleek dat bij het verwijderen van het dek uit het negatief, het dek zich een weinig vervormd, waardoor de rechthoekige opstand, die op het dek staat,  klemt.

Op bijgaande foto kun je zien dat ik er een uitstoter heb ingezet. Hierdoor kun je aan de achterzijde van het negatief, d.m.v. een metalen pen,  een handje mee helpen. Het binnenvlak van de rechthoekige opstand dient naderhand toch open te worden gemaakt, waardoor je de littekens van de uitstoter kwijt bent.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.