Lieren stortgoten

afbeelding-329 afbeelding-325 afbeelding-324
afbeelding-335 afbeelding-333 afbeelding-330

Vanaf het begin stond voor mij vast dat de stortgoten op afstand bedienbaar zouden moeten zijn. Maar op een of andere manier heb ik dit steeds voor me uitgeschoven. Maar nu bijna alle onderdelen gereed zijn, moest het er toch van komen. Daarbij heb ik me zelf als doel gesteld dat de onderdelen die voor de beweging moeten zorgen zo weinig mogelijk zichtbaar mogen zijn. Na het nodige wikken en wegen ervoor gekozen om net als bij de echte Friesland de twee lieren te maken zoals ze eruit moeten zien. Door een draad via de katrol aan de binnenzijde van de lier onder dek te voeren, ontstond de mogelijkheid via een motor met katrol de draad in te nemen of te vieren. Dit is op zich een bewerkelijke oplossing maar wel een degelijke. Komt bij dat de motoren makkelijk bereikbaar zijn aan de onderzijde van het dek.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.