Hard solderen.

Hallo leden en andere belangstellenden.

Solderen van de ketel:

Eigenlijk heb ik maar twee dingen, die afwijkend van de beschrijving zijn, gedaan bij het solderen van de ketel. Het eerste is dat ik gewone betonklinkers heb gebruikt om een hokje te maken en geen hitte bestendige materialen. De reden hiervoor is dat ik de klinkers nog had liggen. Zouden zij tijdens het solderen zijn stuk gegaan dan was dat geen probleem. Zij hebben het echter prima uitgehouden.

Het tweede is dat ik het pikkelen met zoutzuur heb gedaan. Dat kun je gemakkelijk in iedere doe het zelf kopen in een gebruiksklare oplossing (10%). Een flesje van een halve liter is genoeg.

Hier in ieder geval het resultaat:ketel

Het afpersen dat moet nog gebeuren maar dat komt later, daarvoor moet ik eerst de afsluitstoppen maken.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.