Het plaatsen van de motor

foto-098 foto-099 foto-100 foto-103

De toegepaste motor zou een Buhler motor worden. Deze motor was uitgezocht door collega leden van de club. De gekozen motor is 18 volt en maakt circa 3000 omwentelingen en ook weer afkomstig uit gesloopte copierapparaten. Ik heb er voor gekozen om de motor onder het demontable stuurhuis te plaatsen. Hierdoor is de motor en ook de motorsteun gemakkelijk te bereiken als er zich problemen zouden aandienen. De koppeling van de motor naar de as kan bereikt worden via een luik op het achterdek. Door de schroefgaten in de motorsteun en ook de gaten van de motorsteun naar de motor sleufvormig te maken, kon ik na het monteren van het geheel de motor perfect in lijn plaatsen met de schroefas

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.