Methode van plaatsen van vaartregelaar en ontvanger

foto-103 foto-107 foto-108
foto-109 foto-112 foto-113

Om gemakkelijk bij de ontvanger en de vaartregelaar te kunnen komen, heb ik gekozen om deze ook onder het stuurhuis te plaatsen. Door het stuurhuis demontabel te maken, kan ik er gemakkelijk bij komen, ook om de accu plaatsen. Als vaartregelaar heb ik gekozen voor een Modelcraft VR 18T van Conrad. Deze heb ik vorig jaar, omdat hij in de aanbieding was, op verdacht gekocht op de beurs in Dortmund. De vaartregelaar heb ik op een aluminium plaat bevestigd. Door hem te plaatsen en de bovenste lippen een weing te buigen richting koelribben, zit hij al vast. Voor de ontvanger heb ik een zo genaamde zwaluwstaart verbinding gemaakt van kunststofplaat van 1.5 mm dik. Door deze methode van demontabel bevestigen, heb ik geen gereedschap nodig om ze te verwijderen of er aan te werken. Na het plaatsen van de vaartregelaar en ontvanger deze gekoppeld aan motor en accu en het geheel in de badkuip gezet en laten draaien. Dit gaf geen problemen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.