Opschrift op lierhut en schoorsteen

Aan beide zijden van de lierhut op het achterdek zijn opschriften aangebracht. Hier staat het CB nummer A 189. Dit staat voor het Centrale Baggerbedrijf. In de jaren 1934/1935 waren de aannemingsprijzen dusdanig laag, dat de aannemers die het werk gingen uitvoeren nauwelijks winst konden maken. De vereniging het Centrale Baggerbedrijf stelde zich ten doel dit te voorkomen. Kort gezegd kwam de regeling hierop neer, dat werkend baggermaterieel een bepaald bedrag in een fonds diende te storten.Was het baggermaterieel niet in bedrijf of lag het volledig stil, dan zorgde het fonds er weer voor dat de eigenaar een bepaald bedrag kreeg uitgekeerd. Met andere woorden, het opschrift A189 is een registratienummer van een deelnemend bedrijf of baggermaterieel. (bron Baggermuseum Sliedrecht). Tegen de zijkanten van de schoorsteen staat het embleem van Boskalis. Beide opschriften heb ik met de computer uitgetekend en vervolgens geprint op een velletje A4. Daarna een velletje A4 aan de achterzijde er tegenaan gezet en het geheel door een laminater laten gaan. Na het uitknippen valt het geheel in twee delen uit elkaar. Een helft in blanco met een laagje plastic en op de andere helft staan de opschriften voorzien van een laagje plastic. Hiermee is het geheel bestand tegen water. Vervolgens deze tegen de lierhut en op de schoorsteen aangebracht met contactlijm.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.