Deuren motorruimte

Ook de deuren en het luik van de motorruimte vraagt het nodige werk. Dit zijn kleinere onderdelen die nauwkeurig gemaakt moeten worden. Nadat de motorkap gereed was, ben ik eerst begonnen met het luik te maken dat toegang geeft tot de motorruimte. Naast de scharnieren zit aan dit luik aan de binnenzijde een rand waar een afdichtrubber in aangebracht kan worden en een tweetal grendels. De rubberen rand valt in de opstaande rand op het dek en de twee deurtje aan de voorzijde. De twee grendels op het luik heb ik d.m.v. vijlen vervaardigd uit een alumiuim lasstaaf van 3 mm rond. De twee deurtjes zijn zo mogelijk nog fijner. Na enige pogingen uit abs plaat, heb ik besloten de deuren uit metalen plaat van 0.5 mm dik te maken. Dit gaf de mogelijkheid de schanieren van dun plaatmateriaal van 0.15 mm dik te maken en aan de deurtjes te solderen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.