Reddingsboei

Van de reddingsboei zijn vele varianten te koop, maar ze wijken allemaal af van degene die op de Gar zijn geplaatst. Dus die ook maar maken. Alleen toen we op de Gar waren is veel gemeten maar geen reddingsboei. Vanaf een foto is het nodige te herleiden maar niet alles en niet nauwkeurig genoeg. Tijdens een wandeling ben ik met het veerpont tussen Baarlo en Steyl de Maas overgestoken. Daar viel mijn oog op een reddingsboei. En jawel, op een klein verschil na was het de reddingsboei van de Gar. Dus snel naar huis en potlood, papier en meter gehaald en de afmetingen genoteerd. Ik heb de reddingsboei uit drie lagen gemaakt. De buitenste ringen zijn 1.8 mm dik en de middelste 0.8 mm dik. Materiaal pvc. Eerst alle maten uitgezet, daarna uitgezaagd en in de twee buitenste delen de vier uitsparingen aangebracht. Na de delen op elkaar te hebben gelijmd met secondenlijm, was de gedachte ze op de draaibank verder vorm te geven. Maar de opspankop werkte niet mee. Dus ook nog een verloopstuk moeten aanmaken. Na het nodige draai, vijl en schuurwerk waren de twee redingsboeien gereed.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.