Uitlaten tegen Kajuit

   

Aan bakboordzijde, tegen de kajuit aan, zijn twee uitlaten aangebracht. Deze worden warm en daarom is er door de schipper  een bescherming aangebracht. Een zit aan de voorzijde en een aan de achterzijde van de kajuit. De uitlaten maken was het probleem niet, maar wel de beschermingsmantel. Bij de Gar is deze gemaakt van een roestvrij geperforeerde plaat. Deze is gezet rondom de uitlaat. Op een van de clubavonden kwam dit onderwerp op tafel. De vraag was hoe je aan iets van roestvrij staal komt wat fijn en buigzaam is. Een collega clublid komt vaker bij een groothandel in landbouwmachines. Na wat zoeken en vragen kwam er een voorfilter van een of andere landbouwspuit op tafel. Jawel, van roestvrij staal en goed te bewerken. Dus na het nodige buig, vijl en zaagwerk, waren de beschermingen voor de uitlaat gereed.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.