Kajuit (4)

De bedoeling was de stuurhut vast te maken aan de motorruimte. Maar voortschrijdend inzicht heeft me doen besluiten dit niet te doen. Dat betekende dat de kabelverbindingen van de op en aan de kajuit aangebrachte verlichting demontabel aangebracht zou moeten worden. Om de bekabeling weg te werken, heb ik aan stuurboord kant een paar schappen aangebracht zoals ook te zien is bij het orgineel waar dan de bekabeling achter zou moeten lopen. Maar dat zinde me niet. Dan maar aan bakboordkant de bekabeling door de schakelkast laten lopen. Door de schakelkast demontabel te maken, kun je altijd bij de connector. Maar daar moest ik wel een connector voor zien te vinden die klein genoeg was en minimaal acht pins was. Na wat zoeken links en rechts, kwam ik bij een negen pins connector uit die in de computerwereld wordt toegepast. Na deze ontmanteldĀ en aangepastte hebben, was deze prima geschikt voor het doel waar ik hem voor nodig had. Dus de schakelkast aangemaakt en deze valt over de connector heen. De schakelkast is dusdanig bevestigd dat deze makkelijk te verwijderen is en ik altijd bij de connector kan. Door op deze manier het geheel aan te brengen is de kajuit toch demontabel uit te voeren en van de bekabelingen is niets meer te zien.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.