Polyester in vorm brengen.

Na droging en uitharding van de polyester gaat het grote schuren beginnen. Ik heb daarvoor een paar latjes 5×20 en 5×30 genomen en deze beplakt met schuurpapier 120 en 80. Hiermee wordt de harslaag bewerkt tot een egale gladde laag. Het is een zeer stoffig karwei. Vooral in de buurt van de assen is het niet zo makkelijk om alles glad te krijgen. Je kunt er niet zo goed bij zeker niet met die schuurhoutjes. Maar met een paar losse stukken schuurpapier en eventueel een vijltje komt ook hier weer vorm in.
DSC04685

DSC04683

de schuurmiddelen

de schuurmiddelen

DSC04682

Wat ik nog vergeten ben te zeggen is dat de romp op de kop op twee planken op een werkblad is geklemd. Zo kun je er aan alle kanten bij tijdens het polyesteren en het vervolgens te schuren.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.