Polyester huid aanbrengen. (Kaspar Hoyer)

Ja en als alles beplankt is blijkt er vooraan iets scheef te zitten. Ik heb de voorste drie spanten eruit genomen en de beplanking her en der open gezaagt en vervolgens drie nieuwe spanten gemaakt en deze aangebracht en nu goed beplankt.
Dan met een latje in de lengte over de beplanking leggen kun je de planken zien die niet in lijn lopen. Deze deuken heb ik met balsa hout uitgedeukt. En deze plekken vervolgens in de vorm geschuurd.
Dan is versteviging aan de beurt door middel van polyester doek en polyester. In twee lagen doek wordt de hele romp bedekt. Eerst een laag polyester dan een doek impregneren en vervolgens de tweede laag doek erop aanbrengen. Als de polyester een uur ongeveer is aangehart dan snijd ik de overhangende doek langs het triplex af. Dit gaat verbazingwekkend makkelijk omdat de hars, weliswaar vast is inmiddels, maar nog helemaal niet uitgehard.
In de plaats van polyester kun je ook epoxy gebruiken. Dit materiaal kun je langer bewerken tijdens het aanbrengen. Ook vult epoxy de eventuele sleufjes of gaatjes beter op dan polyester. En last but not least het stinkt niet. Zo hou je je vrouw ook nog tevreden.
DSC04675

DSC04674

DSC04673

DSC04680

DSC04679

DSC04678

DSC04677

hier zitten een paar blaren. niet goed maar niet onoverkomelijk.

hier zitten een paar blaren. niet goed maar niet onoverkomelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.