Omschrijving en spanten opbouw (Kaspar Hoyer)

Nieuw plan de bouw van de Kaspar Hoyer. Dit schip wordt gebruikt door het Wasser- und Schifffahrtsamt in Tönning. Dit ligt in het noorden van Duitsland. In de monding van de Eider. Iets boven Hamburg.
Zijn hoofdtaken zijn:Bakens zetten, Hindernis berging, personen- en materiaal transport, Inspectie- en controletochten, waterwerken en peilingen, verkeerszaken. Als bijzonderheden heeft dit schip een Hydraulische kraan.

Dit schip is beschreven in Schiffsmodell 3, 4 en 5 2003. Een hele tijd geleden maar altijd in mijn gedachten gebleven om hem ooit te gaan bouwen. Nu is de tijd daar.
Eerst de Tekening een drie zijden aanzicht.
DSC04462
Ik ga hem bouwen in schaal 1 : 20.
Er zijn nog twee A0 bladen met daarop o.a. een aantal spanten en verder het becker roer en de kajuit.
Eerst heb ik een aantal spanten geselecteerd en op triplex overgenomen.
Met de elektrische figuurzaag uitgezaagd en met schuurschijf en schuurpapier bijgewerkt. Dan een bouwplank genomen en hierop een hartlijn op getekend en deze om de 2½ cm ingedeeld zodat de spanten direkt op de goede plaats gemonteerd kunnen worden. Ik heb hiervoor mdf blokjes genomen van 2×4 en hierop papier geplakt. Deze blokjes op de bouwplaat geplakt op de goede maat om hier de spanten tegen aan te plakken. Doordat je dat met papier doet is later de spant makkelijker los te nemen van de blokjes.

opstellen spanten

opstellen spanten

 

de spanten met latjes 2x8 verbinden met elkaar

de spanten met latjes 2×8 verbinden met elkaar

 

de spiegel aangebracht

de spiegel aangebracht

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.