Reddingsboeien (1)

044 045 046
047 050

Op het pont zijn zes reddingsboeien aangebracht. Vier aan de voorzijde, een aan de achterzijde en een bij de ingangsdeur van de kajuit. Als uitgangsmateriaal ABS plaat gebruikt van 3 en 2 mm dik. Eerst de beide helften afgetekend en uitgezaagd. Daarna centreerpennen aangebracht en de binnen en buitenzijde op maat gedraaid. De beide delen vervolgens weer uit elkaar gehaald en aan een helft de vier platte zijde aangebracht. Vervolgens middels de centreerpennen de beide helften op elkaar gelijmd. Daarna  een controle malletje gemaakt voor de afrondingen aan te brengen. De afrondingen handmatig op de draaibank met een houtsteekbeitel aangebracht. Als laatste de vier kleine nokken tegen de platte zijde aangebracht. De laatste mal die is gemaakt diende voor het boren van de kleine gaatjes waar later de touwen doorheen komen.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.