Voet en Fietsveer Arcen-Lottum

 

 

Tijdens een wandeling zag John Engelen, vlak bij de stuw in Belfeld, een casco van een pont in de Maas liggen. Het geheel moest nog afgewerkt worden. Tot enige tijd later een verslag in de  Limburger stond van het in de vaart nemen van een Fiets- en Voetveer tussen Arcen- Lottum. Het zag er plots heel anders uit nu er alles op en aanzat. Op de wekelijkse bijeenkomsten van de club was dit natuurlijk een onderwerp van gesprek. En collega clublid Henk Muijsers jeukte bij wijze van spreken al de vingers. Een week later kwamen we tijdens de scheepvaartdagen Wim van Hooren tegen (de voormalig eigenaar van de Parlevinker in Belfeld) Hij vertelde dat Onno Ludin, een goede bekende, de pont had gebouwd. Het telefoonnummer was snel gevonden en een afspraak was zo door Henk gemaakt. Samen zijn we dan ook op een warme zomerdag naar Belfeld gegaan. Moet zeggen, we werden er hartelijk ontvangen door de ontwerper Onno Ludin. Van hem hebben we alle medewerking gekregen en natuurlijk ook de nodige tekeningen en enkele foto’s. Tevens het adres waar het casco werd gebouwd,  de  scheepswerf Geertman te Zwartsluis. Maar dat alleen is niet genoeg. Door Henk werd er contact opgenomen met Frank Heinemans van de Stichting Fiets- en Voetveer Arcen- Lottum. Ook  met hem werd een afspraak gemaakt om de veerpont te bezoeken. Hebben er de nodige foto’s kunnen maken en mee gekregen van de bouw van het casco. Dit was voorlopig voldoende om met de bouw te kunnen starten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.